вівторок, 5 жовтня 2021 р.

Психолог - професія, що потрібна всім!

  Психолог - це дуже актуальна професія в наш час. Психологи можуть працювати в різних сферах: дитячий психолог, сімейний, корпоративний, приватний і т.п.

 Психолог допоможе впоратися зі стесом отриманим на роботі, в сім'ї чи в суспільстві.  Психолог може допомогти з тим, що тебе бентежить, з моральними травмами або може просто вислухати те, що в тебе болить на душі.

 Мінусом професії є моційна напруга. Ти постійно слухаєш проблеми інших, а на свої проблеми часу може не вистачати. Також, біль людей впливає на тебе. Ти сам можеш себе погано почувати, після того, як вислухаєш проблеми інших.

 Плюсами є те, що ти допомагаєш людям, можна знайти роботу у різних сферах, хороша зарплатня (залежить від того де працюєш).

 Щоб стати психологом людина має бути терплячою. Вміння слухати - обов'язковий компонент. Людині потрібно вміти або начитися розділяти і переключати увагу, адже, дуже важливо не пререймати проблеми інших.

 Працювати можна і школі, лікарні, вдома (приватний психолог), дитячі садки, тренінгові компанії, приватні фірми, наркологічні служби.

 Після того, як людина отримує вищу освіту, вона може піти працювати у школу, а з досвідом можна влаштуватися у фірму корпоративним психологом або звйнятися приватною практикою.

Немає коментарів:

Дописати коментар