середу, 6 жовтня 2021 р.

Зварювальник

Професія зварювальника застосовується у багатьох галузях промисловості. Зварювальники працюють на будівельних майданчиках, де створюються металеві конструкції,у промисловості, де виконується робота у сфері машино-, судно-, авіабудівництва; а також у сферах енергетики і сільського господарста. 
Професія підрозділяється на такі спеціалізації: зварник ручного дугового зварювання, газозварник, оператор автоматичних зварювальних апаратів. Робітники всіх цих спеціальностей займаються однією справою – з’єднанням металевих конструкцій, складних апаратів, деталей, вузлів методом сплавлення металів. Від майстерності зварювальників залежить якість зварювальних швів. Будь-які помилки, недбалість, що допускаються в роботі, можуть привести до катастрофічних наслідків. Страшно подумати, до чого могла б привести неякісна робота по зварюванню нафто- чи газопроводів. Зварювальник-професіонал повинен знати електротехніку, технологію плавлення металів, властивості газів, що застосовуються для антиокисленя, методи і принципи дії агрегатів та обладнання, що використовується. Велике значення має дотримання техніки безпеки та виробничої санітарії. 
Умови праці:
1. Робота у відкритих і закритих приміщеннях. 
2. Велике фізичне навантаження на зоровий і опорно-руховий апарат.
3. Режим роботи двозмінний.
4. Для роботи використовується спеціальний одяг і маска, яка захищає від світлового випромінення.
5. Темп роботи вільний. Професія має від 1 до 6 розрядів. (зарплата залежить від розряду)
Плюси
1. Висока затребуваність на ринку праці як в державному так і в приватному рівнях.
2. Зварників без досвіду охоче приймають у житлово-комунальні господарства, в приватні організації сфери обслуговування. 
3. З набуттям досвіду, зварювальникам доручаються більш відповідальні справи і роботи в промисловості, на будівництвах. Відповідно, збільшується зарплата.



Немає коментарів:

Дописати коментар